Novosti

26/11/2014

Odličan start Ekonomske 1 na košarkaškom prvenstvu srednjih škola

U dvorani Pattinaggio odigrane su kvalifikacije košarkaškog prvenstva pulskih srednjih škola. U muškoj konkurenciji odigrana je utakmica između Ekonomske 1 i Strukovne u kojoj je Ekonomska 1 uvjerljivo slavila rezultatom 84:19. Najefikasniji za ekonomiste bio je čani Koljanin s 24 postignuta poena, a slijede ga Dominik Ban sa 16 poena i Niko Travica sa 14 poena.  Ekipa Strukovne je ovim porazom izgubila pravo daljnjeg natjecanja kao i ekipa Medicinske koja je poražena od Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Iako su Medicinari poveli u prvoj četvrtini 9:11, Š.T.U.T. je na čelu s Marinom čugumom (18 poena) na kraju slavio rezultatom 40:21.

Učenici Gimnazije pobijedili su Ekonomsku 2 s visokih 45:17 i time je izbacili iz daljnjeg natjecanja. Najviše raspoloženi gimnazijalci bili su Daniel Mitrović s 12 postignutih poena i Luka Pajković s 10 poena. U zadnjem odigranom susretu Tehnička je savladala Dante Alighieri 45:17. Među učenicima Tehničke, istaknuo se Petar Grašo s 8 poena, dok je Andrea Valić bio najbolji među učenicima Dante Alighierija kojima je ovo zadnji nastup na prvenstvu.

U ženskoj konkurenciji odigrao se samo jedan kvalifikacijski susret i to između Strukovne i Ekonomske škole. Utakmica je oskudijevala u koševima a pobjedu i pravo daljnjeg natjecanja osigurale su učenice Strukovne rezultatom 22:9. Najefikasnija u redovima Strukovne bila je Katarina Trehub sa 16 poena, dok je kod Ekonomske gotovo sve poene postigla Nataša Mišić, njih 8.