Novosti

27/11/2014

Najavljen 20. Sa(n)jam knjige u Istri

Danas je u Domu hrvatskih branitelja održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen kompletan program 20. Sa(n)jam knjige u istri. Na konferenciji je sudjelovao tim Sajma i gospodin Valter Šarić, direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke.

Sa(n)jam knjige u Istri koji se održava kontinuirano, iz godine u godinu, od 1995. godine proslavlja dvadesetu obljetnicu postojanja. Tematsko odredište ovogodišnjeg 20. Sajma prati još jedno obilježavanje, sto godina od početka Prvog svjetskog rata, jednostavno, kalendarski nazvano - 1914. Tema povezuje početak Velikoga rata sa suvremenošću, u njezinom povijesnom, kulturološkom, umjetničkom i literarnom smislu.

U jedanaest sajamskih dana od 4. do 14. prosinca 2014., održat će se rekordnih 117 događanja: promocija knjiga i autora, okruglih stolova, panel diskusija, stručnih skupova, izložbi, performansa, filmova, koncerata i tako dalje u kojima će sudjelovati 350 domaćih i inozemnih autora, među kojima su značajna imena srednjoeuropske kulturne scene, suvremeni književnici, povjesničari, intelektualci, kulturolozi, umjetnici i ostali.

Svečano otvorenje Sa(n)jma uveličati će pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.