Novosti

04/12/2014

Održana humanitarna aukcija slika za Udrugu cerebralne paralize

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Kreativna Akademija Pula jučer je u prostorijama Društvenog doma u Pješčanoj uvali organizirala prodajnu izložbu. Prikupljena sredstva će se donirati Udruzi djece oboljele od cerebralne paralize za kupnju slikarskog pribora. Upravo su članovi Udruge zajedno s članovima Kreativne Akademije Pula,različitim tehnikama izradile slike koju su se našle na aukciji, aGrad Pula postao je ponosan je vlasnik prve dvije prodane slike.

Lorena Lazarić Stefanović iz Udruge cerebralne paralize Istarske županije zahvalila je svima koji su se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji, prije svega Kreativnoj Akademiji Pula čiji su članovi došli na ideju organiziranja prodajne izložbe, HVIDRA-i koja je Udruzi darovala posebna kolica u kojima djeca mogu ići u more, te svim gostima koji su kupnjom slike donirali novac za one najpotrebitije.

U ime Grada Pule izložbi je prisustvovala pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Irena Peruško koja je i izabrala dvije slike koje će krasiti urede Grada.