Novosti

05/12/2014

Premjera predstave "Robin Hood" prigodno za Sv. Nikolu

U Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula u subotu, 6. prosinca predstava "Robin Hood"  pretpremijerno bit će izvedena u 11.00 sati, a premijerno istoga dana u 18.00 sati.

Robin Hood je legenda koja se predajom provlači već stoljećima njegujući mit o junaku, borcu za pravdu, za slabe i nemoćne. Tom snažnom društvenom akcijom Robin je Hood kao lik uvijek aktualan i svjež. I upravo ta tematska aktualnost i njen vremenski kontinuitet su znakoviti, jer postavljaju svima nama pitanje: Ima li ikakve mogućnosti za društvenom promjenom, za borbu protiv nepravde, protiv tlačitelja, za slobodu?

Poznati je tekst prilagodila i za ovu predstavu pripremila Marijana Peršić, a redateljica i koreografkinja "Roobina Hooda" je Andrea Gotovina.

Naslovnu ulogu tumači Filip Lugarić, a Mali John je Aleksandar Bančić. Fratar Tuck je Damir Lampe, Šerif Rade Radolović, a šerifovi pomoćnici: Svenia Antić i Gaia Radić. Fran Vozila glumi Princa Johna, dok Ludu tumači Saša Marković. Glume još i Mateja Kurilić kao Lady Marion, Dadilja je Romina Vitasović, Kralj Richard Filip Josip Turk, Majka Miriam Hichri, a Djevojčica Iman Šehić. Članovi Družine su Filip Blažević, Nikola Dubroja, Filip Josip Turk, Leonarda Sep, Alma Tognon i Sanela Hasanbegović, a Narod Sara Stepanović, Anastasia Garić, Tisa Kliček, Lucija Brkić, Jana Fočak i Michelle Salome Kursar. Vojsku glume Katja Božinović, Mei Ven, Karla Medakov, Dora Macuka, Luanna Počerek, Gaia Komšo, Tara Buić, Melissa Malešević, Iman Šehić i Anastasia Garić.

Autor glazbe je Marijan Jelenić, a tekst songova napisala je Marijana Peršić. Glazbeni suradnici su Tatiana Giorgi, Dean Vitasović, Ervis Pintar, Goran Farkaš, Ljuban Rajić, Sanjin Banić Bane, zbor Čarobna frula. Vrlo je bogatu scenografiju pripremila Breza Žižović. Kostimografkinja je Desanka Janković, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, scenografkinja Breza Žižović, asistentica scenografkinje Katja Taljat, lektorica Mirjana Doblanović Pekica, a ilustratorica Gaia Radić. 

Predstava će se izvoditi od 8. pa sve do 22. prosinca, a detaljan raspored nalazi se na službenim stranicama INK (www.ink.hr).