Novosti

09/12/2014

Miletić primio pisca Miljenka Jergovića

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači književnika i novinara Miljenka Jergovića koji ovih dana boravi u Puli i aktivno sudjeluje i prati događanja na ovogodišnjem Sajmu knjige u Istre.

Jergović je istaknuo kako se često i rado vraća u Pulu u kojoj se sjajno osjeća, a za ovogodišnje izdanje Sajma knjige ima samo riječi hvale. "Sajam iz godine u godinu zbilja raste i vidi se da ga ljudi rado posjećuju u velikom broju i mislim da je ovo najbolje izdanje Sajma do sada", kazao je Jergović. Svoje dosadašnje dojmove sa Sajma knjige u Istri prenijele su i direktorica sajma Magdalena Vodopija te glavna organizatorica Slava Ćurković koje su potvrdile odličnu posjećenost, ne samo izložbenog dijela, već i svih ostalih mnogobrojnih popratnih događaja.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je organizatorima i svima koji svojim radom doprinose uspješnosti Sajma knjige koje je postalo tradicionalno mjesto okupljanja ljubitelja kulture i pisane riječi. "Ovaj kreativan sajam postao je nadaleko poznat i van granica naše zemlje  i drago mi je čuti što svake godine privlači velika međunarodna imena književnosti", dodao je Miletić.