Novosti

10/12/2014

Puli priznanje za razvoj društvene odgovornosti u javnoj upravi

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci jučer je u ime Grada Pule primila posebno Priznanje za doprinos razvoja društvene odgovornosti u području javne uprave u Hrvatskoj, koje dodjeljuje Programski odbor 6. nacionalne konferencije o društveno odgovornom poslovanju.

"Ovo priznanje iznimno je važno za Grad Pulu jer predstavlja još jednu potvrdu svega do sada učinjenog. Veseli me činjenica kako je Pula prvi Grad u svijetu certificiran prema načelima društveno odgovornog poslovanja te što će naša pozitivna praksa poslužiti za primjer i drugim gradovima. Svako novo priznaje znak nam je da smo na dobrom putu i sigurno je da ćemo i u budućnosti dodatno unapređivati rad naše gradske uprave", istaknula je Puh Belci.

Zamjenica gradonačelnika zahvalila se na priznanju u ime svih djelatnika gradske uprave, posebice onih koji su aktivno sudjelovali u uvođenju sustava upravljanja društvenom odgovornošću prema normi IQNet SR.

Nagrada Indeks DOP"a inače je namijenjena privatnom sektoru, ali kako je zaključio Programski odbor, iznimno je važno da sve vrste organizacija, a posebno javna uprava, razumiju svoju odgovornost i aktivno je primjenjuju. "Grad Pula posebno se ističe u primjeni društvene odgovornosti te je vodeći grad u njenoj primjeni u području lokalne uprave i samouprave u Hrvatskoj. Ovim certifikatom Pula dokazuje kako je organizirana i usmjerena ka održivom razvoju i kako ljudima i svijetu želi pružati više od prosjeka, samoinicijativno, svojim sredstvima, planski i sustavno te je ovo dovoljan razlog da se po prvi puta jednoj javnoj upravi dodijeli posebno priznanje", istaknuli  su iz Programskog odbora Konferencije.

Nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju (DOP-u) održava se već šestu godinu za redom s ciljem oživljavanja komunikacije i razmjene dobrih praksi o ovoj važnoj temi.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića i Ministarstva gospodarstva, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) i partnera (HGK, Ekonomski fakultet i drugi).