Novosti

11/12/2014

Ove godine Seasplash platforma još bogatija sadržajima

Danas je na konferenciji za medije najavljena osma po redu novogodišnja Seasplash platforma, audiovizualna manifestacija bogata nizom prednovogodišnjih sadržaja. Za razliku od prošlih godina kada je Seasplash platforma održana na Danteovom trgu i na Karolini, od ove godine bogati program raspoređen je na četiri različite lokacije u centra grada i to u periodu od 13. do 31. prosinca 2014. Glavnina programa usmjerena je na pulske izvođače i kreativce, ali je i obogaćena s nastupima nekoliko renomiranih hrvatskih i inozemnih gostiju.

Tako, prema najavama organizatora, Seasplash platforma započinje ove subote točno u podne u Ciscuttijevoj ulici "Skate natjecanjem" uz glazbenu podršku pulskih DJ-eva. Slijede razni koncerti uz kulminaciju na novogodišnjoj proslavi na Kaštelu, a svi događaji su besplatni.

Više o "Showcase zabavi" koja promovira bass glazbu kazao je organizator i voditelj platforme Boris Bjelica. "Na jedinstvenoj lokaciji u Titovom parku u srijedu 24. prosinca od 17.00 do 2.00 sata glazbu će puštati Pulap reggae station, Exotic times, Arboretum Kolektv i Seashplash crew", kazao je Bjelica.

Dejan Gotal, također voditelj i organizator platforme najavio je "Punk - rock koncert" na Kaštelu za petak 26. prosinca s početkom u 21.00 sat na kojemu će nastupiti domaćini cijele Hrvatske i gosti iz Srbije.

Milislav Katrašnik iz AB originala pozvao je sve zainteresirane na "C.U.B.E" Breakdance & Hip-Hop natjecanje koje će se održati u pet različitih kategorija te je kazao kako je cilj ovog natjecanja približiti breakdance i pop kulturu građanima. Natjecanje će se održati 29. prosinca u SC Pattinaggio s početkom u 10.00 sati.

Finalni događaj ovogodišnje Seasplash platforme je novogodišnji doček na tri floora koji će se održati na Kaštelu. "Ova jedinstvena lokacija ugostit će najpopularnije hrvatske DJ-eve, uz goste iz Italije i Velike Britanije" , zaključno je kazao Bjelica.

Seasplash platforma i dalje predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova, kreativno participirajući u njihovom promoviranju, realizirajući niz projekata kroz različite suradnje i predstavljajući ih jednom godišnje zajedno okupljene na manifestaciji ovakvog tipa. Organizator Seasplash platforme je udruga Seasplash u suradnji s nekolicinom pulskih udruga, AB Original, Wanted, Monteparadiso, Sonitus / Viusalia, Marsroom te uz potporu Grada Pule i TZ Grada Pule.