Novosti

12/12/2014

Turistički forum Istre potvrdio sjajne turističke rezultate

U rovinjskom hotelu Lone danas je održan Turistički forum Istre u sklopu kojega su tradicionalno dodijeljene nagrade Zlatna koza - Capra d'oro. Turistička zajednica Istre kao svake godine nagrađuje najznačajnije projekte, najoriginalnije evente, nove turističke proizvode i one inovativne, realizirane tijekom godine, kao i osobe koje su se posebno istaknule svojim radom na području promocije turizma Istre.

Povelju Zlatna koza osvojili su projekti u četiri različite kategorije. Kao najbolji inovativni proizvod povelju su osvojili Turistička zajednica Grada Pula, Skira d.o.o. Pula i Uljanik Brodogradilište d.d. Pula za projekt Svjetleći divovi - Lighting Giants. Nagrada je to za izniman doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unaprjeđenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije. Glavnu nagradu, prigodnu skulpturu koze, osvojili su Željko Burić, i Katharina Gà¶schl, za izuzetan doprinos promociji istarskog turizma. U kategoriji evenata, dobitnik povelje je Maistra d.d. Rovinj za projekt Red Bull Air Race. Aquapark d.o.o. Poreč za Aquapark Istralandia osvojio je povelju u kategoriji turistički proizvod, dok je nagrada u kategoriji Vizualne komunikacije pripala švedskoj televiziji Sveriges Television (SVT) i produkcijskoj kući Meter Television za TV show Mà¤starnas Mà¤stare 2014. realiziran u Istri.

Istarski župan Valter Flego pozdravio je prisutne i čestitao svečanu obljetnicu Turističke zajednice Istarske županije koja ove godine proslavlja 20 godina postojanja te je naglasio kako Istra ostvaruje trećinu ukupnog turističkog prometa u Hrvatskoj. Ministar turizma Darko Lorencin zahvalio je svim turističkim djelatnicima, odnosno čelnicima i predstavnicima turističkog sektora na doprinosu za uspjeh turističke 2014. godine: "Nalazimo se pred završetkom izazovne, ali ujedno i vrlo uspješne turističke godine koja je, neovisno o vremenskim prilikama, još jednom dokazala snagu i privlačnosti Hrvatske kao turističke destinacije. Od siječnja do studenog ove godine zabilježeno je 5 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja, a vjerujem da će pozitivan trend pratiti fizički i financijski pokazatelji i na razini cijele godine, kazao je Lorencin.

Današnjem Turističkom forumu Istre prisustvovao  je pulski gradonačelnik Boris Miletić, a valja istaknuti kako su održana i zanimljiva predavanja među kojima i ono Vlatke Kolarović koja je prezentirala projekt Pula Istra, odnosno kandidaturu Pule za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.