Novosti

12/12/2014

Dodjeljena sedma po redu "Istriana"

Pred mnogobrojnim građanima, županom Istarske županije Valterom Flegom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletić i ostalim uvaženim gostima, danas se u  velikoj dvorani kina Valli održala sedma po redu svečana dodjela nagrade Istriane.

Zabavni je program predvodio voditeljski par Helena Šipraka i Dražen Turina - Šajeta, dok je sam kip Istriane izradio poznati umjetnik i akademski kipar Eros Čakić.

Prisutne je na početku dodjele pozdravio idejni začetnik nagrade Daniel Sponza koji se zahvalio svima na velikom odazivu istaknuvši da je ova dodjela postala svojevrsni zaštitni znak uspjeha na prostoru same Istre.

U ime Istarske županije istarski župan Valter Flego pohvalio je rad svih istarskih gospodarstvenika, sportaša, kulturnjaka i ostalih koji su unatoč krizi protekle godine ostvarili uspjehe  u svojem vrijednom radu. Dodao je i da je ova nagrada pozitiva koja je prijeko potrebna u vremenu dugogodišnje ekonomske krize koja potvrđuje da sama kriza nikada ne smije postati "skuža" istarskome čovjeku u svojem napretku i kreaciji.

Nakon izvođenje glazbenih uratka grupe The Blondes i zanimljiva nastupa mlade Dine Rizvić, gradonačelnik Pule Boris Miletić uručio je nagradu u području zdravstva Olgi Dabrović Rac koja se od srca zahvalila svima na ovome priznanju, istaknuvši sve one koji svakodnevno u njenom timu rade za dobrobit zdravstva istarske županije.

U ostalim kategorijama, nagrade su osvojili: u gospodarstvu Gracijano Rudan (Rudan d.o.o. Žminj), u kulturi za veliki projekt Svjetlećih Divova, dizajner Dean Skira, u sportu mlada i uspješna kuglačica Marijana Liović te u glazbi legendarna operna pjevaćica Radojka Šverko. U kategoriji znanost, odgoj i obrazovanje koja je ove godine prvi put uvedena najviše glasova je dobio prof. dr. Marinko Škare s Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković.