Novosti

15/12/2014

Dodijeljene nagrade "Kiklop"

U Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja u Puli, posljednjeg dana 20. Sajma knjige u Istri, 14. prosinca 2014., u podne, održano je proglašenje i uručenje Knjižnih nagrada Kiklopza 2014. godinu. Knjižna nagrada Kiklop2014.dodijelila se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. listopada 2013. do 30. rujna 2014. godine namijenjenih prvenstveno knjižarskoj prodaji.

Nagradu za Nakladnika godine dobila je izdavačka kuća Fraktura iz Zaprešića, Urednikom godine proglašen je Kristijan Vujičić a Prozno djelo koje je obilježilo godinu je "Vrijeme koje se udaljava: roman-memoari" autora Mirka Kovača.

Nagrada Kiklop2014. godine dodjeljuje se u 12 kategorija: deset kategorija prema glasovanju stručnoga glasačkog tijela, dok dobitnike Kiklopa 2014. za Životno djelo i Nakladnika godine dodjeljuje utemeljitelj nagrade, Udruga Sa(n)jam knjige u Istri na prijedlog Upravnog odbora Knjižne nagrade Kiklop. Ove godine, prema odluci utemeljitelja, nije dodijeljena nagrada za Životno djelo.

Autorica statue Kikloppulska je keramičarka i skulptorica Marina Orlić.