Novosti

16/12/2014

Predstavljen kalendar dječjeg vrtića Rin Tin Tin

Kalendar obogaćen likovnim radovima djece iz dječjeg vrtića Rin Tin Tin predstavljen je danas uprostorijama Zajednice Talijana Pula. Radovi mališana na temu "Klasični Rim u Puli" prvi put su predstavljeni na istoimenoj izložbi u  rujnu ove godine u Galeriji C8, a ponajbolji radovi sada su se našli ovjekovječeni u katalogu i kalendaru za 2015. godinu.

Ravnateljica DV Rin Tin Tin Tamara Brussich pozdravila je okupljene te ukratko objasnila put nastajanja ovoga kalendara: "Zanimljivo je bilo vidjeti klasične rimske spomenike kroz perspektivu djeteta koje nije opterećeno formom ni tehnikom", naglasila je Brussich posebno zahvalivši Istarskoj županiji te pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću koji su prvi prepoznali vrijednost ovoga projekta.

Uz predstavnike Županije i medija, predstavljanju kalendara su nazočile i predstavnice Grada Pule: pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i protokol Kristina Fedel Timovski te Lidija Musi iz UO za kulturu.

Goste su zabavljali mališani iz DV Rin Tin Tin prigodnim recitacijama i pjesmicama.