Novosti

16/12/2014

Puh Belci i Rajko razgovarale o radu Matice iseljenika u Puli i Istri

Danas su u prostorijama Komunalne palače zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko primile Anu Bedrina, voditeljicu podružnice Hrvatske matice iseljenika u Puli.

Povod sastanka bio je skorašnji odlazak u mirovinu gospođe Bedrina te prikaz presjeka njezinog desetogodišnjeg rada kroz podružnicu, od samog osnutka podružnice pa sve do danas. Bedrina je iskoristila priliku kako bi prezentirala dosadašnja postignuća Hrvatske matice iseljenika u Puli i Istri. "Bilo je tu raznih izložbi, tečajeva hrvatskog jezika, prezentacija knjiga naših iseljenika, tradicionalnih susreta u Padovi popraćenih glazbenim programom istarskih izvođača" kazala je Bedrina te je zaključila kako bi bilo lijepo da se izbrišu granice i da iseljenici više nisu iseljenici.

"Dugo nisam doživjela da netko ovako strastveno i s entuzijazmom priča o svom poslu" kazala je Puh Belci te se potom zahvalila gospođi Bedrina i Hrvatskoj matici iseljenika u Puli i Istri što ovako lijepo brinu o istarskim iseljenicima. Zahvalama se pridružila Rajko koja je istaknula da Županija isto kao i Grad podupire rad Matice i veseli se zajedničkoj budućoj suradnji.