Novosti

17/12/2014

Osnovano Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Pule

Na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama Komunalne palače u Puli zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci okupljene je informirala o Aktima gradonačelnika donesenim u razdoblju od 6. studenog do 16. prosinca 2014. godine.

Gradonačelnik Boris Miletić u navedenom periodu donio je Odluku o određivanju pomoći građanima radi ublažavanja posljedica poplave nastale zbog ekstremnih količina kiše koja je pala 14. srpnja 2014. godine. Ovom Odlukom određuje se pomoć građanima, fizičkim osobama, koji su pretrpjeli štetu izazvanu padalinama i to osobito na području Velog Vrha, Šijane i Punte. Budući nadležno tijelo na podneseni zahtjev Grada nije proglasilo elementarnu nepogodu, ovim aktom je određena pomoć u visini komunalne naknade za 2015. godinu."Nikakav proces prijave nije potreban budući da Grad već ima svu potrebnu dokumentaciju", naglasila je Puh Belci.

Između ostalog, Puh Belci je ukratko obrazložila Odluku o osnivanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Pule koja je donesena sukladno odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova i u kontekstu Sustava društvenog poslovanja Grada Pule. Zadaća Povjerenstva promicanje je ravnopravnosti spolova na području Grada Pule te razvijanjesuradnje s udrugama civilnog društva u tom segmentu. Doneseno je i Rješenje o imenovanju predsjednice i članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada, a na mjesto predsjednice imenovana je Puh Belci kao zamjenica gradonačelnika. Članovi povjerenstva su: Jadranka Černjul (predsjednica Sigurne kuće Istre), Helga Može Glavan (predsjednica Udruge Aktivna), Jasna Knez Radolović (voditeljica Podružnice Istra Udruge Roda) i Ivica Šain, voditelj Odjela za psihijatriju Opće bolnice u Puli.

Čak pet akata doneseno je radi određivanja maksimalne razine buke, produženja radnog vremena ugostiteljima te zauzimanja javnih površina a sve to radi održavanja raznoraznih blagdanskih manifestacija poput "Sajma knjige", "Good Mood Festa" na Karolini te popularnog programa "Prosinac u gradu".