Novosti

17/12/2014

Predstavljen Akcijski plan podrške izvozu 2014.-2015.

Danas je u prostorija Hrvatske gospodarske komore- županijske komore Pula održana sjednica Gospodarskog vijeća. Tim povodom zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova g. Joško Klisović predstavio je Akcijski plan podrške izvozu 2014.-2015. svim zainteresiranim članovima HGK-ŽK Pula. Sjednici je u ime Grada Pule nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Pule Fabrizio Radin, a prisutne je pozdravio istarski župan Valter Flego.

"Važnost izvoza možda je najbolje opisana podatkom da poduzeća koja izvoze svoje proizvode zapošljavaju 50 posto radnika u svim poduzećima u Hrvatskoj", zaključio je Klisović. Akcijskim planom podrške izvozu za razdoblje 2014.-2015. se kroz 10 aktivnosti i preko 40 mjera želi izgraditi trajna platforma za punu i sustavnu podršku Vlade izvozu u svim njegovim segmentima, kako u zemlji tako i u inozemstvu. Sam akcijski plan podrazumijeva tri razine podrške izvozu - izgradnju platforme usluga za izvoznike, nastavak provođenja strukturnih reformi i jačanje konkurentnosti hrvatskog izvoza, te dokidanje administrativnih barijera.

Kao jedan od najbitnijih segmenata u povećanju izvoza Klisović je spomenuo edukaciju poduzetnika, te konstantno praćenje stranih trendova i iskustava kroz dobro razvijenu gospodarsku diplomaciju.