Novosti

17/12/2014

Božić u INK-u uz Tedija Spalata i prijatelje

U petak 19. prosinca u Istarskom narodnom kazalištu naš poznati pjevač i kantautor Tedi Spalato održat će humanitarni božićni gala koncerta "Božić u INK", a sav prihod od prodaje ulaznica ove je godine namijenjen Centru za rehabilitaciju Veruda Pula.

Na današnjoj konferenciji za novinare inicijator projekta i producent koncerta Daniel Sponza kazao je kako su koncerti u ovo predblagdansko vrijeme postali lijepa tradicija, a posebno stoga što se svake godine sredstva od prodaje ulaznica doniraju potrebitima. Sponza je najavio kako će osim dalmatinskog kantautora, na koncertu nastupiti još i klapa Motovun te pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar. 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je organizatoru za ovogodišnji koncert te je pozvao sve zainteresirane da dođu u kazalište u što većem broju i time pomognu radu Centra za rehabilitaciju Veruda.

Ovogodišnjim blagdanskim koncertom ujedno se obilježava i 40-a godišnjica Arenaturista koji je uz Grad Pulu i organizator koncerta, a čiji je izvršni direktor Igor Štoković izjavio kako e i Arenaturist uvijek i spremno odaziva plemenitim manifestacijama poput ove.

O radu Centra za rehabilitaciju Veruda Pula govorila je ravnateljica Loretta Morosin kazavši kako ova javna ustanova provodi dijagnostiku, ranu habilitaciju i rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s motoričkim poremećajima, intelektualnim poteškoćama, poremećajima pažnje i koncentracije, oštećenjem govora te drugim posebnim potrebama. "Imamo korisnike iz cijele Istre i trenutno nam je prioritet rana intervencija stoga ćemo prihod od ulaznica iskoristiti za opremanje sobe za senzornu integraciju", kazala je Morosin zahvalivši svima koji će im u tome pomoći.

Koncert u INK-u počinje u 20,30 sati, a ukoliko još niste, potražite na vrijeme svoju kartu budući da u ih prodaji ima još veoma malo.