Novosti

18/12/2014

U knjižnici otvorenje izložbe Zajedno 2014.

Završna izložba radova nastalih tijekom provođenja projekta "Zajedno 2014." bit će otvorena u petak, 19. prosinca 2014. u 19.00 sati u čitaonici dnevnog tiska Središnje knjižnice.

Projekt "Zajedno 2014." zajednički su realizirali Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio, Škola za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola Monte Zaro, a sufinanciran je sredstvima Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule.

"Zajedno" se provodi od 2009. godine te kroz likovne i keramičke radionice povezuje djecu s poteškoćama u razvoju iz pulske Škole za odgoj i obrazovanje i njihove vršnjake bez poteškoća iz redovnih osnovnih škola. Na taj način jedni razvijaju senzibilitet prema sugrađanima s poteškoćama, a drugi se osjećaju prihvaćenima i sposobnima.

"Tijekom održavanja "projekta Zajedno" nikome nije važno govori li netko teže ili se sporije kreće, ali je zato svima bilo važno da se dobro osjećaju i zajednički stvaraju. Promatrajući radove, niti najoštrije oko likovnog kritičara ne bi moglo uočiti koje je dijete napravilo određeni rad. Kvaliteta u izričaju, ideje i sposobnost izražavanja na papiru, glini ili tkanini nešto je što su sva djeca zajedno postigla, a uz to su se sjajno zabavljali. S ponosom možemo reći da su ovi susreti bili korisni jer lijepo je vidjeti kako djeca poštuju teškoće drugoga, uvažavaju različitost jer svaka različitost obogaćuje. A ova su djeca potvrdila da svojim ponašanjem mogu obogatiti nas odrasle", napisali su na svojoj internetskoj stranici provoditelji projekta iz udruge Art studio.