Novosti

18/12/2014

Najavljen veliki pulski karneval

Nakon niza godina Pula će ponovno imati karnevalsku feštu kakvu i zaslužuje. Najavili su to danas u pulskoj Turističkoj zajednici inicijatori i organizatori projekta čiji je cilj okupljanje svih maškaranih skupina na području Pule kako bi se i u najvećem istarskom gradu stari i mladi veselili pod maskama.

Udruga ODBIMP, odnosno Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. zajedno sa karnevalskom grupom Veli Vrh - Valmade već godinama organiziraju maškare na području Pule, a ovime žele objediniti sve skupine u jednu. Damir Pletikos Koroman iz udruge ODBIMP 2013. kazao je kako se godinama brojni Puležani okupljaju za vrijeme karnevala i to najčešće u zasebnim grupama te je izrazio zadovoljstvo što su ih Grad Pula i Turistička zajednica podržali u namjeri da organiziraju veliki pravi Pulski karneval. karnevalsku grupu Veli Vrh - Valmade godinama okuplja Zdravko Juran koji je kazao kako je ovo pravo vrijeme za početak priprema i planiranja oko karnevala te je otkrio kako će tema maškarane skupine s Velog Vrha i Valmada biti "Kaos Hrvatske".

Predsjednik pulskog Gradskog vijeća Robert Cvek pozvao je sve ljubitelje dobre zabave da se prijave na Pulski karneval koji je zakazan za subotu 7. veljače 2015. godine.

O programu Pulskog karnevala govorila je direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj pa je tako najavila da će okupljanje karnevalski grupa započeti u 9,30 na Karolini te će potom povorka krenuti prema Trgu Portarata gdje će biti organizirano predstavljanje maškaranih grupa.  Druženje će se potom nastaviti na tržnici, a u večernjim satima u prostorijama Circola gdje najbolje maske očekuju vrijedne nagrade.

Događanja oko Karnevala započeti će i ranije, već 17. siječnja kada će maškare preuzeti ključeve Grada i tada će se na Velom Vrhu podići pust. Mjesec dana kasnije, 17. veljače pust će biti spaljen uz prigodni program.

Sve zainteresirane grupe koje žele sudjelovati na pulskom Karnevalu svoje prijave mogu dostaviti do 17. siječnja 2015. Prijavnicu za sudjelovanje moguće je preuzeti na web stranici www.pulainfo.hrna istom mjestu možete se prijaviti za sudjelovanje, a istu prijavnicu moguće je dostaviti osobno ili poštom u Turističku zajednicu Pule, Forum 3 te putem maila tz-pula@pu.t-com.hrili faxa 052/211-855.