Novosti

19/12/2014

Puhački orkestar grada Pule i gošće u INK

U ponedjeljak, 22. prosinca 2014. s početkom u 20.00 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula nastupa Puhački orkestar grada Pule. Riječ je o besplatnom tradicionalnom zimskom glazbenom događaju koji se odvija u sklopu manifestacije Prosinac u gradu.

Dirigiraju Ante Dobronić i Branko Okmaca, a gošće su Vesna Nežić Ružić i violinistica Sanja Pančevski koje će izvesti Violine u noći (Milotti, Obradović) i Kud plovi ovaj brod (Arnautalić, Juras). Program nadalje donosi filmske teme (Američki grafiti, Pčelica Maja), Straussovu brzu polku (Grom i munja), Fučikovu najpopularniju koračnicu (Florentiner Marsch), odabrane stavke iz Orffove Carmine Burane, kao i posvetu Georgeu Gershwinu (teme iz Rapsodije u plavom i Amerikanca u Parizu) te ujedno japanskom aranžeru Naohiu Iwaiu. Vizualni dojam koncerta obogatit će projekcije fotografija medulinskog autora Kristijana Siladića.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan 1993. godine, simfonijskog je tipa, sa šezdeset glazbenika svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Petnaestak članova vrsni su solisti. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je medalje s međunarodnog natjecanja te zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara / limenih glazbi Istre, kao i međunarodnim festivalima u zemlji i inozemstvu.

Koncert se odvija u organizaciji Puhačkog orkestra, suorganizatori su INK i SAKUD-om Pula, a pokrovitelj Grad Pula.

Puhački orkestar priprema i novogodišnji promenadni koncert na pulskoj Tržnici, u subotu 27. 12. s početkom u 11.00 sati.