Novosti

22/12/2014

Članovi Dječjeg gradskog vijeća prikupljaju sredstva za Dnevni centar

Na Humanitarnoj čajanci Dječjeg gradskog vijeća u disco klubu Uljanik ovog se vikenda okupilo preko 340 učenika sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola, a tom su prigodom prikupili 1.735,00 kuna, koje će biti donirane Dnevnom centru za rehabilitaciju Pula za nabavku opreme za novi prostor.

Čajanka je organizirana uz potporu Društva naša djeca Pula, a članovi Dječjeg gradskog vijeća poslali su i pismo s kojim se uključuju u akciju Hrvatske radio televizije "Božićne želje 2014." Hrvatska radio-televizija akciju je pokrenula u suradnji sa Savezom DND-a Hrvatske, a pristigle Božićne želje će se emitirati u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska.

Sadržaj pisma koje su članovi Dječjeg gradskog vijeća sami napisali, u nadi da će njihova Božićna želja uči u uži izbor i biti ispunjena, prenosimo u cijelosti: "Naša jedina Božićna želja ove godine je pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Mi djeca, željeli bismo pomoći svojim vršnjacima i drugoj djeci iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula.

Čuli smo da je ono što bi njih najviše razveselilo je bazen s lopticama u kojem bi se mogli igrati i vježbati. Dnevni centar za rehabilitaciji nedavno se preselilo u novi prostor koji nije još potpuno opremljen pa bismo im na ovaj način željeli pružiti ruku pomoći i razveseliti božićne dane. Djeca rođena sa cerebralnom paralizom, autizmom i sličnim poteškoćama žele uživati u igri i veselju poput svojih vršnjaka i barem na trenutke zaboraviti sve poteškoće s kojima se susreću.

Jednako su zaigrani kao druga djeca, iako se sa svojim prijateljima druže samo uz nadzor roditelja, asistenata ili terapeuta. Ipak, njihov nesalomljiv duh zahvaljujući kojem cijene svaki trenutak te pozitivan stav s kojim pristupaju životu, potaknuo je i nas da nađemo ono pozitivno u svojim životima i upravo stoga smo im poželjeli pomoći i u ove blagdanske dane opremiti bar jedan dio njihovih prostorija.

Nadamo se da se slažete s nama i da ćete nam pomoći u ostvarenju naše jedine želje i omogućiti im ljepši i sretniji život."