Novosti

19/01/2015

Predstavljanje knjige "Tamna strana Marsa. Hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat"

U srijedu, 21. siječnja 2015. u 12 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Kandlerova 39) održati će se predstavljanje knjige "Tamna strana Marsa. Hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat" dr. sc. Filipa Hameršaka. O knjizi će uz autora govoriti dr. sc. Miroslav Bertoša i dr. sc. Mihovil Dabo, a susret će moderirati Ivan Žagar, prof.

Tamna strana Marsa. Hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat plod je višegodišnjeg istraživanja dr. sc. Filipa Hameršaka koji je diplomirao na Filozofskom (prof. filozofije i komparativne književnosti) i Pravnom fakultetu.  Godine 2013. na Filozofskom je fakultetu u Zagrebu obranio doktorski rad Hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat. Od 2001. radio je u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, a od 2010. zaposlen je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Katedri za povijest hrvatskoga prava i države. U periodicima je objavio dvadesetak znanstvenih radova i osvrta, a kao izlagač nastupao na znanstvenim skupovima u zemlji i u inozemstvu.

Predstavljanje knjige organizirali su Istarsko povijesno društvo - Società storica Istriana i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.