Novosti

22/01/2015

Dodijeljeni novi prostor i ček Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda


Danas je u novim prostorijama Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula održana konferencija za medije u sklopu koje su pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktorica prodaje i marketinga Arenaturista Manuela Kraljević uručili donaciju u iznosu od 19.554,80 kuna ravnateljici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula Loretti Morosin. Grad je Dnevnom centru dodijelio prostor od 180 m2bez naknade na deset godina, a upravo će se uz pomoć doniranog iznosa opremiti senzorna soba koja se koristi za potrebe senzorne integracije, kao jednog od tretmana rane intervencije korisnika Dnevnog centra.

Prema riječima inicijatora koncerta, novinara HINE Daniela Sponze, naznačeni iznos prikupljen je od prodaje ulaznica na humanitarnom božićnom koncertu "Božić u INK", koji je održan u prosincu 2014. godine, a na kojemu su nastupili Tedi Spalato, klapa Motovun te Bruno Krajcar.

Pulski gradonačelnik iskoristio je priliku da se zahvali inicijatoru koncerta Danielu Sponzi na organizaciji i Arenaturistu što je podržao i prepoznao značaj ove manifestacije. Zahvale je uputio i ravnateljici Centra te djelatnicima Centra na njihovom trudu i zalaganju u pružanju pomoći i najbolje usluge našim najmlađima, onima kojima je to najpotrebnije. "Ovo je jedan lijep primjer zajedništva", zaključio je Miletić i nadodao kako vjeruje da su dodjelom ovog prostora dodatno poboljšani uvjeti za rad.

Ravnateljica Centra u svome se obraćanju zahvalila svima na podršci te Gradu na dodijeljenom prostoru koji im omogućava mnogo lakši i intimniji rad skorisnicima.

"Arenaturist je proslavio svoj 40 rođendan božićnim koncertom u INK", kazala je Manuela Kraljević te nadodala kako Arenaturist pokušava sve više biti prisutan u svakodnevnim lokalnim događanjima. "Namjera je Arenaturista da zajedničkim djelovanjem uspijemo vratiti osmjehe na lica, a ovo danas neka bude jedan početak za neki novi nastavak", kazala je Kraljević za kraj.

Treba napomenuti da je Centar za rehabilitaciju Veruda Pula javna ustanova koja provodi dijagnostiku, ranu habilitaciju i rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s motoričkim poremećajima, intelektualnim poteškoćama, poremećajima pažnje i koncentracije, oštećenjem govora te drugim posebnim potrebama.