Novosti

22/01/2015

Predstavljen projekt "Work with US" Veleposlanstva SAD-a

Jučer se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održalo predstavljanje projekta "Work with US"  (Radite s nama) koji Veleposlanstvo SAD-a provodi u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom s ciljem pokretanja Centara poslovnih informacija u narodnim knjižnicama koji bi bili ekonomski podupiratelji zajednice u kojoj žive, djeluju i pružaju uslugu.

Na samom početku zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci izrazila je dobrodošlicu predstavnicima Veleposlanstva, pohvalila projekt i zahvalila se na značajnoj donaciji poslovnih knjiga Gradskoj knjižnici.

Sam projekt pomno su predstavili predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva i Marija Cvetnić Kopljar iz informacijsko-referalnog centra Veleposlanstva te Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica knjižnice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Na kraju je Gradskoj knjižnici donirana spomenuta zbirka poslovnih knjiga kojima Veleposlanstvo nastoji promovirati američku kulturu rada i potaknuti knjižnice da se angažiraju u poboljšanju lokalne ekonomije kroz knjižnične usluge.