Novosti

23/01/2015

Nakon 20 godina čekanja započela izgradnja nove pulske bolnice

Danas je u prijepodnevnim satima službeno otvoreno gradilište nove zgrade pulske bolnice, koju su građani Pule i Istre nestrpljivo iščekivali već godinama i čijom će izgradnjom konačno dobiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju. Službenom početku gradnje prisustvovali su ministar zdravstva Siniša Varga, premijer Zoran Milanović sa koalicijskim partnerima, istarski župan Valter Flego te pulski gradonačelnik Boris Miletić, čime su željeli naglasiti važnost ove velike investicije.

Premijer Zoran Milanović pozdravio je sve okupljene, te naglasio kako je gradnja nove bolnice još jedno ispunjeno obećanje ove vlade, a sljedeći projekti koji će se realizirati na području Istre jesu dovršetak ipsilona te revitalizacija turizma na području Brijuna.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio je svim djelatnicima bolnice koji su i dosad, kako je naglasio, korektno obavljali svoj posao u uvjetima koji nisu bili adekvatni. "Zahvalio bih, također, svim građanima koji su ovaj dugi niz godina bili strpljivi, te želim da nova bolnica bude izgrađena u roku ili prije njega", zaključio je Miletić.

Inače, tvrtka Zagrebgradnja d.o.o. koja je na javnom natječaju odabrana kao najpovoljniji izvođač radova uvedena je u posao već u ponedjeljak tako da su se već danas mogli vidjeti prizori pripremnih radova u tijeku. Rok za izgradnju nove OB Pula je tri godine.