Novosti

27/01/2015

Žensko večer uz dobru knjigu u Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i udruga Aktivna u petak, 30. siječnja 2015. u 18 sati organiziraju prvo Žensko večer uz dobru knjigu u Središnjoj knjižnici. Nadja Skazlić održat će predavanje na temu"nova ja" koje je namijenjeno svim ženama koje su nedavno rastavljene ili razvedene, koje se oporavljaju od raskida veze ili koje već duže vrijeme nakon prekida ne žive potpuno ispunjen život.

Žensko večer uz dobru knjigu novi je zajednički program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna koji će se održavati u Središnjoj knjižnici posljednjeg četvrtka u mjesecu. Program je osmišljen kao niz predavanja za žene u svrhu njihova osnaživanja, a na svakom će biti predloženo nekoliko naslova u kojima se obrađuje jednaka ili slična tematika. Žene puno čitaju, otvorenije su i sklonije stalnom učenju, prednjače u čitanju knjiga popularne psihologije i dosada se pokazalo da vole predavanja kojima će poboljšati svoj život. Stoga je jedan od ciljeva ovih večeri potaknuti žene da čitaju više, da promišljaju o određenim temama i da zajedno prodiskutiraju i izraze svoje mišljenje ili pitaju što ih zanima. Ulaz na sva predavanja bit će slobodan, a uz autore knjiga bit će pozvani i stručnjaci koji će govoriti o temi večeri. Svaki će susret biti zaključen kratkom raspravom kada će žene dobiti priliku komentirati, postavljati dodatna pitanja i izraziti svoje mišljenje ili iskustvo.

U narednim mjesecima obrađivat će se brojne teme zanimljive ženama i o ženama: kako se odnosi i komunikacija s okolinom utječu na naše zdravlje, menopauza, alternativni pristupi porodu i ostale srodne teme.