Novosti

28/01/2015

Otkriveni prvi izvođači osmog Outlooka

Outlook festival, vodeći svjetski festival bass glazbe i sound system kulture već se osmo ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum"˜n"™bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene. Outlook festival poznat je po odabiru dinamičnih, uglednih i progresivnih izvođača čija će glazba ispuniti vruće ljetne dane i pulsirajuće noći na magičnoj tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjan pored Pule, a od danas su poznati i prvi izvođači osmog Outlooka.

Run The Jewels na Outlook stižu direktno sa svjetske turneje i s vrha ljestvica najboljih albuma prošle godine, spremni da festival opiju svojim energičnim živim nastupom. Ovaj duet čine legende alternativne struje hip-hopa; El-P njujorški reper i producent koji je već 20 godina jedan od pokretača underground hip-hop scene i Killer Mike iz Atlante koji je debitirao na Outcastovom hit albumu Stankonia. Na pozornici će udružiti snage s Flatbush Zombies, trenutno najvrućim izvođačima novog hip-hopa u kombinaciji koja garantira da će dići cijeli festival na noge i pokazati oštar jezik ovog stila, kakvog rijetko čujemo uživo na našim prostorima.

Outlook nastavlja integrirati grime i garage glazbu u svoje temelje, pa tako i ove godine dovodi neka od najvećih imena tih žanrova. Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv kojeg čine JME i njegov brat Skepta, uz Jammera, Friscoa, Shortyja & DJ Maximuma pokazat će Puli sjajnu akciju, dok će njihov osnivač Wiley odsvirati solo set i dokazati da su još i dalje kraljevi u svijetu grimea, koji uz izdavačku kuću imaju i vlastitu marku odjeće.

Nakon prošlogodišnjeg nevjerojatnog nastupa DJ Premiera na Harbour stageu - najvećoj pozornici Outlook festivala, jedina osoba koja se može dostojno uhvatiti u koštac s takvim naslijeđem je Pete Rock, koji je naširoko priznat kao jedan od najvećih hip-hop producenata svih vremena. Na velebnoj pozornici tik uz more pridružit će mu se Jeru The Damaja i The Beatnuts, njujorški reperi i producenti čija je glazba utkana u tkivo bogate povijesti i naslijeđa hip-hopa. Počasni gost Outlook festivala 2015. je Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije.

Uz navedene izvođače nastupit će i mnogi drugi a detaljne informacije možete pronaći na službenoj stranici Outlook festivala www.outlookfestival.com.