Novosti

29/01/2015

Pula nastavlja s potporama poljoprivrednicima i ustanovi Tekop Novi

Danas je u prostorijama Komunalne palače održana tiskovna konferencija s temom davanja informacija o donesenim aktima gradonačelnika za razdoblje od 17. prosinca 2014. godine do 28. siječnja 2015. godine.

Od ukupno 60 donesenih akata, pulski gradonačelnik Boris Miletić posebno se osvrnuo na dvije Odluke koje se odnose na dodjelu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Pule te za zaštitnu radionicu Tekop Novu - Ustanovu za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

"Grad Pula je i do sada pružao potpore te to namjerava činiti i u budućnosti", kazao je Miletić te pojasnio da se jedan dio potpora odnosi na programe poticanja poljoprivrede kroz nabavu sadnica, kao i na konkretne direktne potpore samim poljoprivrednicima za kreditiranje poljoprivrede i projekt Izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda. Drugi dio potpora odnosi se na jednu socijalnu komponentu, a riječ je o Tekop Novi za koju Grad Pula dodjeljuje sredstva u maksimalnom iznosu od 300.000,00 kuna s ciljem poticanja zapošljavanja osoba s invaliditetom te zbog specifične pozicije proizvodnje te zaštitne radionice.

Među spomenutim aktima našla se i Odluka o osnivanju Povjerenstva za provođenje projekta izgradnje Putničkog terminala Pula. Naime, navedeni projekt kojeg je Lučka uprava Pula kandidirala na EU fondove, odobren je na okončanom javnom pozivu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH. Partner u cijelom projektu je i Grad Pula budući je taj projekt prepoznat kao velika razvojna šansa Grada Pule. U svrhu operativne realizacije projekta, ovom se odlukom osniva Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika svih relevantnih čimbenika i to Luke Pula d.o.o. (Dalibor Suljević), Grada Pule (Damir Prhat i Giordana Škuflić), Lučke uprave Pula (Donald de Gravisi), Turističke zajednice grada Pule (Sanja Cinkopan Korotaj) i Ministarstva turizma RH (Ivan Glušac).

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Pule donijelo Odluku o uvjetima, kriterijima i postupku za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova na području grada Pule, donesen je Pravilnik kojim se utvrđuju različiti modeli sufinanciranja Programa sanacije te kriteriji koji određuju što se smatra opravdanim troškovima ulaganja, a sve s ciljem da se obuhvate što veći broj građevina s područja cijelog grada.