Novosti

02/02/2015

Akcija prikupljanja knjiga u Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove godine organizira akciju prikupljanja slikovnica u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga. Akcija se održava u sklopu nacionalne kampanje "Čitaj mi!" pod geslom "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj".Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti na čitanje i kod njih pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju, a obilježava se 14. veljače. Darivanjem svoje slikovnice ili knjige drugima, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će drugom djetetu to značiti, dijete uči koliko je lijepo i važno pomagati.

Svi koji žele sudjelovati u akciji mogu očuvane rabljene ili nove slikovnice donijeti u Središnju knjižnicu, Dječju knjižnicu, Knjižnicu Veruda ili Knjižnicu Žminj od 2. do 14. veljače 2015. Po završetku akcije slikovnice će biti darovane ustanovama koje se bave djecom.

U prošlogodišnjoj akciji na Dječjem odjelu i u Dječjoj knjižnici prikupljeno je čak 600 slikovnica i knjiga koje su darovane Dječjem domu "Ruža Petrović" i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda.