Novosti

05/02/2015

Global Compact zaželio dobrodošlicu Puli i Dubrovniku

Grad Pula je u kolovozu prošle godine, kao prvi grad u Hrvatskoj, postao je dio renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact. Riječ je o inicijativi Ujedinjenih naroda za uvođenje društveno odgovornog poslovanja, a koja danas okuplja preko 8000 korporativnih dionika iz preko 135 zemalja diljem svijeta. Global Compact je strateška inicijativa koja se temelji na 10 osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije.

Vrijednosti opisane u 10 univerzalnih principa Global Compacta Grad Pula odavno je prihvatio i već godinama ih ugrađuje u svoje poslovanje te je pristupanje Global Compact inicijativi bio je logičan korak u unapređenju društveno odgovornog poslovanja Grada. Ovaj Pozitivan primjer Pule slijedio je i Grad Dubrovnik koji je također nedavno postao članom Global Compacta.

Global Compact je u najnovijem članku na svojim službenim stranicama zaželio dobrodošlicu hrvatskim gradovima Puli i Dubrovniku koji su nedavno postali članovi ove međunarodne inicijative. U članku se detaljno opisuje povijesno i kulturno nasljeđe dvaju gradova te njihova uloga u Global Compact mreži kao i prednosti koje je društveno odgovorno poslovanje donijelo njihovoj lokalnoj zajednici.

Cijeli članak možete pronaći ovdje.