Novosti

06/02/2015

Kreću prijave za 2. dječji pjevački festival "Pula pjeva"

Pod pokroviteljstvom Grada Pule i ove će se godine nastaviti projekt "Pula pjeva" - dječji pjevački festival koji će se po drugi put održati u našem gradu.

Grad Pula već dulje vrijeme ponosno nosi titulu Grada-prijatelja djece. Ovaj počasni naziv najviše je javno društveno priznanje svima onima koji u Puli svakodnevno rade i zaslužni su za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta. Pula je zaista primjer za postignutu uzornu skrb u svim područjima života, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu, kao i za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece. Titula "Grada-prijatelja djece" obvezuje Pulu da nastavi s naporima za pružanjem bolje kvalitete života svojim najmlađim sugrađanima, s jednakim entuzijazmom kao i do sada. Slijedom navedenog rodila se ideja organiziranja dječjeg pjevačkog  festivala  "Pula pjeva" s ciljem da se kod djece potakne kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Velik interes iskazan za sudjelovanjem na prošlogodišnjem festivalu zaslužan je za njegovu organizaciju drugu godinu zaredom.

Dječji pjevački festival je u potpunosti stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula. Za realizaciju projekta imenovan je Koordinacijski odbor, a stručne i administrativne poslove za poslove Projekta obavljat će Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pule.

Sve informacije o dječjem festivalu "Pula pjeva", tijeku prijave i kriterijima možete vidjeti ovdje.

Obrazac za prijavu na audiciju možete preuzeti ovdje.