Novosti

13/02/2015

Krenula edukacija Udruge Art studio

U sklopu projekta "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" u organizaciji Udruge Art studio iz Pule započeo je prvi modul edukacije o pisanju projektnih prijedloga za Europski socijalni fond, namijenjen organizacijama civilnog društva. Edukaciju, koja je besplatna za 20-ak predstavnika organizacija civilnog društva, vode stručnjaci riječke Udruge SMART Zvijezdana Schulz Vugrin, Igor Bajok i Tamara Fabac.

Projekt "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa 2007.-2013., i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ovaj EU projekt Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio iz Pule provodi u partnerstvu s Gradom Pulom i Udrugom za promicanje amaterskog sporta UPAS-om i to u trajanju od 12 mjeseci. Cilj projekta je osnažiti male organizacije civilnog društva u Puli i okolnim općinama za prijavu na Europski socijalni fond, osnažiti ih za upravljanje volonterima, zatim razvijati inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom, formirati Mrežu za inkluzivnu zajednicu te promicati primjere dobre prakse i partnerstva.

Drugi dio šestodnevne edukacije za istu grupu polaznika održat će se od 24. do 26. veljače, također u dvorani pulske Gradske knjižnice i čitaonice.