Novosti

16/02/2015

Obilježavanje Tjedna psihologije u Gradskoj knjižnici

U utorak, 17. veljače 2015. u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Kandlerova 39) održat će se predavanje pod nazivom "Helikopter roditeljstvo - Pusti mama će / tata će" koje će voditi Sanja Subotić, mag. psych. iz Dječjih vrtića Pula i Ines Gazibara, mag. psych. iz Opće bolnice Pula, a sve to povodom Tjedna psihologije u Hrvatskoj.

Rečenicu "pusti mama će / tata će" ili slične često izgovaramo u najboljoj namjeri, no činimo li djeci uslugu kada radimo stvari umjesto njih? Činimo li dugoročno sebi uslugu? Ili usluga na kraju završi kao medvjeđa? Pitanja su koja si brojni roditelji postavljaju, a sve zamke helikopter roditeljstva i kako ih izbjeći pojasnit će gošće predavačice.

Osmi po redu Tjedan psihologije u Hrvatskoj održava se od 16. do 22. veljače 2015. različitim događanjima i aktivnostima diljem zemlje. Tjedan psihologije prvi je put organiziran u okviru obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva s ciljem da se psihologija približi i predstavi zajednici te da se pokaže sva širina uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.