Novosti

16/02/2015

Gimnazijalke osvojile rukometno prvenstvo srednjih škola

U Domu sportova Mate Parlov odigrano je rukometno prvenstvo pulskih srednjih škola u kategoriji učenica. Sudjelovalo je šest škola: Tehnička, Medicinska, Gimnazija, Ekonomska, Strukovna i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Nakon što su iz eliminacijskog dijela ispale Ekonomska i Medicinska, preostale četiri škole krenule su u borbu za naslov. Prošlogodišnje prvakinje, učenice Strukovne poražene su od Tehničke 12:17 pa su u susretu za treće mjesto igrale protiv Š.T.U.T.-a koji je poražen od Gimnazije 18:6. Poluvrijeme je završilo neriješeno 6:6, no Strukovna je do kraja uspjela ostvariti prednost i osvojiti treće mjesto rezultatom 8:11.

U finalnom dvoboju susrele su se Tehnička i Gimnazija. Ekipa Tehničke, predvođena Katarinom Raspudić, pokazala je dobru igru pa su prvo poluvrijeme završile s minimalnim zaostatkom 8:9. Ipak, Gimnazija je pobijedila rezultatom 12:18, najviše zahvaljujući izvanrednoj igri Ive i Katje Mikolić koje su i u ovom susretu pokazale da je poziv u juniorsku reprezentaciju zaslužen.  Obje su ekipe izborile pravo natjecanja na županijskom prvenstvu.

GIMNAZIJA: Sara Kocijančić, Andrea Rabar, Iva Mikolić, Katja Mikolić, Tea Buršić, Lucija Šipura, Ela Barić, Dionora Roce, Erika Trbojević, Katarina Ajduković, voditelj prof. Dražen Lugarić