Novosti

17/02/2015

"Eaglesi" u Glazbenoj rock slušaonici

Koncert u Rod Laver Areni 2004. u Melbourneu s prve "oproštajne" turneje  skupine Eagles bit će prikazan u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula  (Kandlerova 39) u srijedu, 18. veljače 2015. u 19 sati u sklopu Glazbene  rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije.

Američki rock sastav Eagles na vrhuncu popularnosti bio je '70-ih godina  prošloga stoljeća. Pet singlova i četiri albuma na vrhu top ljestvica  čine ih jednima od najuspješnijih glazbenika tog razdoblja, a dva albuma  - "Their Greatest Hits 1971-1975" i "Hotel California" - nalaze se među  deset najprodavanijih glazbenih albuma svih vremena. Grupa je s više od  100 milijuna kopija svojih albuma u potpunosti komercijalizirala rock glazbu južne Kalifornije.

Voditelj Glazbene rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke  rezolucije je Boris Vučina, prof., a autor projekta Ivica Karasi, ing.


Glazbena rock slušaonica - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije  održava se treće srijede u mjesecu i jedan je od redovnih programa u  Knjižnici. Slušaju se i gledaju vrhunski rock koncerti, a materijal se  bira na način da se prikazuju koncerti na kojima se izvode pjesme  skladane od 1960-ih do 1980-ih godina prošlog stoljeća. Slušaonice su namijenjene svima, a ulaz je slobodan.