Novosti

19/02/2015

Objavljeni izvođači koncerta otvorenja Dimensions festivala 2015.

Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live glavni su izvođači koncerta otvorenja četvrtog Dimensions festivala u srijedu 26. kolovoza 2015. godine u magičnoj pulskoj Areni, dvije tisuće godina staroj pozornici, jednoj od najimpozantnijih pozornica svijeta.

Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov posljednji, sedmi album "˜Beautiful Rewsind"™ izdan 2013. godine, najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima, a Four Tet se ne i dalje ne prestaje razvijati u jednog od najboljih svjetskih elektroničkih izvođača

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji "˜Nabuma Rubberland"™. Savršeno pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče na rubovima elektroničkog pop mainstreama, i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

Svjetski poznati internet projekt Boiler Room će i ove godine uživo prenositi koncert otvorenja Dimensions festivala koji se inače održava od 27. do 30. kolovoza na magičnoj tvrđavi Punta Christo i plažama okruženom poluotoku Štinjanu s pogledom na Nacionalni park Brijuni.