Novosti

19/02/2015

Produženo vrijeme tolerancije pri naplati parkinga

Danas je održana konferencija za novinare s temom davanja informacija o 33 donesena akta u razdoblju od 29. siječnja do 18. veljače 2015. godine. Pulski gradonačelnik Boris Miletić posebno se osvrnuo na Odluku o raspisivanju Javnog poziva za dostavu prijava za sufinanciranje radova sanacije i obnove građevina na području grada Pule. "Ovom novom Odlukom Grad otvara mogućnost da se na natječaj za sanaciju i obnovu pročelja i krovova građevina mogu javiti svi zainteresirani ičije se građevine - obiteljske kuće nalaze i izvan starogradske jezgre iz razloga što je Gradu prvenstveno cilj da se maksimalno iskoriste poticajna sredstva koja su ujedno i bespovratna" kazao je Miletić te je nadodao kako poziva sve građane da prate objavu Javnoga poziva i prijave se.

Miletić je kazao kako se Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima produžava vrijeme tolerancije po isteku parkirne karte, sa 5 minuta na 10 minuta i to na prijedlog inicijative građana koji su smatrali da je potrebno produžiti vrijeme tolerancije.

Prokomentirana je i Odluka o djelomičnom oslobađanju od obveze plaćanja komunalnog doprinosa za Pomorsko športsko ribolovno društvo "Štinjan". Pošto je riječ o sportskoj lučici od posebne namjene čijom će se izgradnjom povećati broj vezova sa sadašnjih 74 na 160 plovila, a koja će moći biti i duža od sedam metara Grad je kroz oslobađanje plaćanja dijela komunalnog doprinosa potpomogao izgradnji iste.

Pula Herculanea d.o.o. treba nabaviti specijalno komunalno vozilo sa sustavom identifikacije i s mogućnošću pranja posuda, a obzirom da i za takve nabavke postoji mogućnost korištenja sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša Grad je ovim aktom Pula Herculanei omogućio da se kandidira na spomenuti natječaj.