Novosti

26/02/2015

Miletić: Predstavljanje projekta Islamskog centra prvi je korak u dijalogu s građanima

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas se obratio medijima povodom prezentacije idejnog rješenja za izgradnju Islamskog centra na području Valmada.

Istaknuo je kako je prezentirano idejno rješenje prvi korak u dijalogu s mještanima Valmada, te kako će Grad kao i do sada osluškivati njihove želje i potrebe. Također je ponovio kako će se kod moguće izgradnje ovog polivalentnog vjerskog centra voditi računa o njegovom uklapanju u tradicionalnu istarsku arhitekturu, odnosno istarsko podneblje, ali i o izgradnji svih potrebnih infrastrukturalnih radova koji će poboljšati gospodarski razvitak cijelog područja. Primjeri o izgradnji sličnih vjerskih objekata u Rijeci i Zagrebu pokazuju na zajedništvo koje treba poticati i suživot kojeg treba njegovati.

Gradonačelnik je i pojasnio kako nagađanja oko izgradnje parkirališta na mjestu predviđenom za igralište nisu točne, te kako će se upravo u sklopu ovog projekta Valmade, kojeg će u potpunosti financirati Islamska zajednica u Hrvatskoj, brže i bolje povezati sa svakodnevnim životom našeg grada.

Na širem području Puljštine danas živi preko 5,000 građana islamske vjeroispovijesti i Pula koja njeguju svoj multikulturalni identitet svakako je dužna svim građanima, pa tako i Muslimanima osigurati dostojno mjesto za molitvu i prostor za svoj kulturni identitet koji grad dodatno obogaćuje, kazao je na kraju gradonačelnik Miletić