Novosti

27/02/2015

Sutra Ucvirkenfest na pulskoj Tržnici

U subotu, 28. veljače 2015. godine, održat će se bogat gastro program na pulskoj tržnici Centar. Pored tradicionalne manifestacije koju organizira Tržnica d.o.o. Pula pod nazivom "Mirisi i okusi Istre" održat će se i četrnaesti po redu "Ucvirkenfest".

Gastronomsku manifestaciju posvećenu čvarku/ucvirku, prvoj pučkoj prerađevini od svinjskog mesa - 14. Ucvirkenfest organiziraju Tržnica d.o.o. Pula i agencija Avenue, uz pokrovitelje Turističku zajednicu Istarske županije te commodoraBudimira Žižovića.

Od 9 do 13 sati moći će se tako kupiti autohtoni proizvodi na prostoru pored fontane i zgrade tržnice, a bit će i prilika da posjetitelji pulske tržnice degustiraju jela s čvarcima koja će se pripremati od 10 sati. Ove subote vratit ćemo se u prvu godinu održavanja ovoga festivala kada je zvijezda među svim ponuđenim jelima bilo jelo iz sjeverne Istre - zelje i krumpiri s maslinovim uljem, češnjakom i čvarcima. U velikoj tavi bit će pripravljeno ovo jelo u količini od 500 porcija i posluženo s posebnim kruhom, u kojem će, dakako, biti čvaraka. Degustacija jela je besplatna, a gastro događaj bit će začinjen i glazbenim programom.