Novosti

05/03/2015

Oformljena nova jaslička skupina u dječjem vrtiću Izvor

U dječjem vrtiću Izvor održana je danas konferencija za novinare povodom otvaranja nove jasličke skupine oformljene za djecu koja su iza Nove godine navršila godinu dana, odnosno nakon redovnih upisa.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci naglasila je kako je ovo četvrti put da se tijekom pedagoške godine uspostavlja nova jaslička skupina. "Racionalnim raspolaganjem prostora i kapaciteta, Grad je uspio osigurati još jednu jasličku skupinu koja zasad broji 14 djece", nadodala je Puh Belci. Time se prvenstveno želi pružiti pomoć i izaći u susret roditeljima koji se moraju vratiti na svoja radna mjesta.

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je kako se ove godine naknadna jaslička skupina otvorila upravo u dječjem vrtiću Izvor, umjesto na Velom Vrhu, budući da su se još prilikom redovnih upisa ovdje oformile četiri,  ne tri skupine djece od 1. do 3. godine života, kao što je bilo prethodnih godina. "Ova je skupina u Izvoru pokazatelj da je Grad, kao osnivač, našao dobar model po kojemu svu djecu može upisati bez obzira kada navršavaju godinu dana", zaključila je Kovačević.

Ravnateljica je iskoristila priliku kako bi još jednom skrenula pažnju na savjetovalište za roditelje koje će djelovati u sklopu dječjeg vrtića Centar, svake prve srijede u mjesecu, od 17.00 do 18.30 sati. Zainteresirani će se za razgovor moći obratiti pedagogu, psihologu, edukacijskom rehabilitatoru te zdravstvenoj voditeljici, a svoj termin mogu dogovoriti pozivom na broj 099/3923294 utorkom i četvrtkom od 12.00 do 14.00 sati.