Novosti

06/03/2015

Kazališna zima u Istri

Kreće Kazališna zima u Istri, program kojeg uz potporu Istarske županije realizira Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula.

Afirmacija kazališnog stvaralaštva predstava Čakavske scene, povećanje dostupnosti  i razvoj publike u suradnji s istarskim gradovima, glavni su ciljevi ovog programa. 

U sklopu ovoga programa, Molierov "Škrtac" u prijevodu, adaptaciji i režiji Gabrijela Lazića bit će izveden u pet gradova u jutarnjim i večernjim terminima za učenike i građansku publiku počevši od ponedjeljka, 9. ožujka u 11 sati u Bujama, u 19 sati u Novigradu, zatim, 10. ožujka u 12 i 19 sati u Umagu, 11. ožujka u 11:15 i 19 sati u Buzetu, te 17. ožujka u 13 i 18:30 sati u Pazinu.

Ova predstava gostovala je na 16. Susretu  profesionalno vođenih predstava za djecu i mlade u Bjelovaru u organizaciji Hrvatskog ASITEJ-a kao jedna od 11 najboljih predstava dramskih studija iz čitave Hrvatske,gdje je prepoznata kao "predstava koja po mnogočemu odudara od ostalih produkcija".

Gradonačelnik Grada Pule, gospodin Boris Miletić dodijelio je posebno Priznanje ansamblu predstave, za nadareno ostvarenje predstave, popularizaciju i očuvanje tradicijskih vrijednosti i dijalekta te poticanje i razvoj dramskog stvaralaštva mladih.