Novosti

09/03/2015

Rezultati poluzavršnice dječjeg festivala "Pula pjeva"

Pred punom dvoranom Dječjeg kreativnog centra društva "Naša djeca" održana je poluzavršnica 2. Dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva". Svojim su izvedbama natjecatelji osvojili i žiri i publiku, a od ukupno 29 kandidata u završnicu je prošlo 11 kandidata osnovnih škola (u kategoriji od 1. do 4. razreda pet kandidata, a u kategoriji od 5. do 8. razreda šest kandidata), te sedam kandidata srednjih škola, što čini ukupno  18 finalista.

Stručni žiri je ocjenjivao prema kriterijima: intonacija, vokalna izvedba i scenski nastup te je na temelju tih kriterija ocijenio i opći dojam. Ocjenjivalo se ocjenama od 1 do 10. Svaki natjecatelj mogao je osvojiti maksimalno 40 bodova po članu što ukupno iznosi 160, a sami bodovi će se prema traženju natjecatelja dostaviti na osobni e-mail.

Članovi Stručnog žirija koji su ocjenjivali u poluzavršnici su: Sabina Vidulin, docentica na Muzičkoj akademiji  pri Sveučilištu "Juraj Dobrila", Emanuela Pinzan-Chivalaon, profesorica glazbene kulture u OŠ Vodnjan, Gabrijela Galant  Jelenić, pjevačica pulskog sastava "Nola" i Aleksandar Kajtez, slide gitarista i tekstopisac pulskog sastava "Delta blues gang".

Mole se svi finalisti da u petak 13. ožujka 2015. godine u 18.30 sati dođu u Studio Čarobne frule  (Krležina 31) radi dogovora oko pripremanja finala i rasporeda uvježbavanja. Također pozivaju se svi polufinalisti koji se nisu plasirali u polufinale, a i dalje žele ostati dijelom festivala da isti dan dođu na razgovor oko priprema programa završne večeri festivala, odnosno revijalnog dijela.

Finale festivala održat će se 2. svibnja 2015. godine u Istarskom narodnom kazalištu.

Rezultate poluzavršnice Dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva" možete pronaći ovdje.