Novosti

11/03/2015

Dvodnevna radionica o standardima kvalitete socijalnih usluga u djelatnosti socijalne skrbi

U organizaciji Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije danas i sutra (11. i 12. ožujka)u Dnevnom boravku Rojca u Puli održava se besplatna edukativna radionica o Standardima kvalitete socijalnih usluga u djelatnosti socijalne skrbi te praćenju i evaluaciji projekata OCD-a. Dvodnevnoj radionici odazvalo se 20 predstavnika organizacija osoba s invaliditetom s područja Istre. O Standardima kvalitete socijalnih usluga govore Ozren Catela i Adriana Files Lugarić, a za drugi dio edukacije o praćenju i evaluaciji projekata organizacija civilnog društva zadužene su trenerice iz riječke Udruge SMART Zvijezdana Schulz Vugrin i Slađana Novota.

Edukativnaradionicaodržavaseusklopuprojekta"Osnaživanjemorganizacijacivilnogdruštvadokvalitetnijihsocijalnihusluga", kojega od29. prosinca2014. do28. veljače2016. godine, provodiUdrugazapomoć osobamasmentalnomretardacijomIstarskežupanijeupartnerstvusUdrugomzarazvojcivilnogdruštvaSMARTiz Rijeke, Udrugomzaosobesintelektualnimoštećenjem"Golubica" izVukovaraiUdrugomzapomoć osobamasmentalnomretardacijomNovaGradiška.

ProjektfinanciraEuropskaunijaizEuropskogsocijalnogfondausklopuPoziva"Jačanjesposobnostiorganizacijacivilnogdruštvazapružanjesocijalnihusluga" - Operativniprogram"Razvojljudskihpotencijala" 2007. - 2013., asufinanciraUredzaudrugeVladeRepublikeHrvatske.