Novosti

13/03/2015

Predstavljena izložba "Otvoreno more" u Sv. Srcima

U organizaciji Arheološkog muzeja Istre, a u suradnji s Musei Civici di Udine, danas je u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca otvorena izložba "Adriatico senza confini/Otvoreno more".

Riječ je o međunarodnom izložbenom projektu u kojem sudjeluje više muzejskih institucija iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Institucije iz spomenutih zemalja posjeduju nalaze iz razdoblja neolitika ili mlađeg kamenog doba, koji datiraju od 6000. do 4000. godine prije Krista, a nađeni su na području istočne jadranske obale. Na izložbi sudjeluju, s najreprezentativnijim izborom neolitičkih predmeta iz svojih fundusa, Arheološki muzej Istre, Arheološki muzej Split, Arheološki muzej Zadar, Muzej grada Šibenika, Gradski muzej Drniš, Dubrovački muzeji - Arheološki muzej i Musei Civici di Udine.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo otvorio je izložbu, napomenuvši kako je ovaj postav izuzetno važan jer govori o Jadranu kao lokalitetu bez granica, mjestu gdje je prevladavala slična kultura te je stoga suradnja muzeja bila krucijalna za realizaciju ovoga projekta. U ime Grada Pule otvorenju izložbe prisustvovala je pročelnica UO za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

Izložba"Adriatico senza confini/Otvoreno more" otvorena je za sve zainteresirane u razdoblju od 13. ožujka do 27. travnja 2015. godine, svakodnevno od 9 do 21 sat,  u muzejsko galerijskom prostoru Sv. Srca Arheološkog muzeja Istre u Puli.