Novosti

13/03/2015

Najavljeni skorašnji radovi u Santorievoj ulici

Konferencija za novinare o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 19. veljače do 12. ožujka 2015. godine održana je danas u Komunalnoj palači. Prema riječima zamjenice gradonačelnika Pule Elene Puh Belci u navedenom razdoblju doneseno je 30 akata.

Pročelnik UO za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat prokomentirao je Odluku o davanju suglasnosti za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju i rekonstrukciju Santoriove ulice te istaknuo da će se s cjelovitom rekonstrukcijom dijela spomenute ulice krenuti nakon što se dobiju sve potrebne suglasnosti i dozvole. Planira se kompletno uređenje komunalne infrastrukture koja je u vrlo lošem stanju, gradnja novog kružnog toka na ulazu u bolnicu koji će uvelike olakšavati protok automobila s budućeg parkinga bolnice, te izgradnja popratnih sadržaja poput ugibališta", pojasnio je Prhat.

Pročelnik se osvrnuo i na Odluku o davanju suglasnosti za uklanjanje građevina u vlasništvu Grada, a čiji je zakupnik u ovom slučaju Plinara d.o.o.. "Projekt plinofikacije bliži se kraju te je, sukladno tome, Plinara zatražila suglasnost od Grada za uklanjanje starog postrojenja, odnosno građevine koja služi za obavljanje djelatnosti proizvodnje gradskog plina, što je odobreno ovim aktom", kazao je Prhat te nadodao kako se na istoj lokaciji planira izgradnja punionice vozila za stlačeni prirodni plin.