Novosti

14/03/2015

Gradonačelnik Miletić primio delegaciju kineskog grada Xiaogana

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas, zajedno s  pročelnikom Kabineta župana Duškom Kišberiem, pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem te ostalim predstavnicima Grada i gradskih poduzeća delegaciju kineskog grada Xiaogana na čelu s gospodinom Sun Wenom.

Boris Miletić zaželio je dobrodošlicu kineskim kolegama i ukratko predstavio Pulu, naglasivši da je grad bogate kulturne ostavštine, ali i velikih razvojnih mogućnosti  koje počivaju na daljnjem razvoju turizma i prometne infrastrukture.

Predstavnici grada Xiaogana zahvalili su prisutnima na prijemu i ukratko predstavili kineski grad Xiaogan, napomenuvši kako se radi o gradu koji ima jako razvijenu industriju, pritom naglasivsi kako bi volili zbližiti dva grada suradnjom u nekom od područja industrije, prometa ili turizma koja bi kasnije otvorila put za potencijalne investicije.

Kineska delegacija izrazila je otvorenost za suradnju s Pulom te je uputila poziv gradonačelniku Miletića da sa svojim suradnicima posjeti NR Kinu.