Novosti

16/03/2015

Puh Belci o pulskom školstvu s delegacijom Latvije

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović primile su danas u Komunalnoj palači delegaciju iz Latvije, sastavljenu od predstavnika gradskih uprava te ravnatelja osnovnih škola i vrtića.

Prisutnima je dobrodošlicu u Grad Pulu zaželjela Puh Belci koja je potom izrazila iznimno zadovoljstvo što su odabrali upravo Pulu kao grad s kojim će razmijeniti svoja pozitivna iskustva na poljima školstva, obrazovanja i ostalih društvenih tema. "S ponosom ističem da Pula već četiri godine nosi titulu "Grad prijatelj djece". Riječ je o tituli koju dobivaju samo gradovi i općine koji ulažu značajne napore u brigu prema svojim mlađim sugrađanima", istaknula je Puh Belci. Kao pozitivan primjer participacije djece te dvosmjerne komunikacije navela je i Dječje gradsko vijeće, čiji članovi zajedno s gradskom upravom raspravljaju o problematici i projektima vezanima za mlade.

Krizmanić Marjanović dotakla se detalja oko same organizacije predškolstva i školstva u gradu Puli. Navela je da se Upravni odjel, na čijem je čelu, osim školstva brine i o sportu i tehničkoj kulturi te je pozvala prisutne na uspostavljanje kontakata radi konkretne suradnje.

Ispred delegacije Latvije obratila se Lilija Zukovska koja se zahvalila na srdačnoj dobrodošlici te je ukratko predstavila sustav školstva njihove zemlje. Navela je da je ovaj posjet od iznimnog značaja upravo zbog prikupljanja novih informacija, proširivanja suradnje te uspostave kontakata u području edukacije i obrazovanja.

U svrhu razmjene praktičnog iskustva, kao i potencijalne suradnje među ustanovama, delegacija će ovom prigodom posjetiti Dječji vrtić Pula te škole Veli Vrh i Gimnaziju Pula.