Novosti

26/03/2015

Proglašeni najbolji sportaši grada Pule za 2014.

Svečano proglašenje najboljih sportaša grada Pule za 2014. godinu, koju već tradicionalno organizira Savez sportova Grada Pule, održano je danas u Domu hrvatskih branitelja.

Prisutne je uvodno pozdravio predsjednik Saveza sportova Grada Pule Milan-Sead Soldatić koji je posebne zahvale za dugogodišnju podršku uputio upravo Gradu Puli, nadodavši kako Grad ulaže značajna sredstva u sport.

Svečanosti je nazočio i zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin koji je čestitao Savezu na dosadašnjim uspjesima. "Vaši uspjesi naš su ponos, a mi vam čestitamo na vašem trudu i radu. Želim vam još puno uspješnih sportskih godina", naglasio te zajedno s predsjednikom Saveza sportova uručio posebnu nagradu Stolnoteniskom klubu "Pula" povodom 40 godišnjice djelovanja i boćarskom klubu "Pula" za doprinos u razvoju tog sporta.

Proglašeni su najbolji sportaši i ekipe na području grada Pule i to u ženskoj i muškoj kategoriji. U kategoriji najbolje sportašice za 2014. izabrana je članica atletskog kluba "Istra" Barbara Belušić, dok je u muškoj konkurenciji izabran Marko Čalić, član boksačkog kluba "Pula". Za žensku najperspektivniju sportašicu izabrana je Dorja Zanetić, članica atletskog kluba "Istra", a kao najperspektivniji muški sportaš izabran je Dominik Družeta iz judo kluba "Istarski borac".

U konkurenciji najboljih ženskih momčadi pobjedu su odnijele članice košarkaškog kluba "Pula", dok je u muškoj kategoriji slavio judo klub "Istarski borac". Mirjana Ružnjak iz biciklističkog kluba "Pula" najbolja je sportašica s invaliditetom, a član boćarskog kluba "Istrijana" Davor Komar najbolji sportaš.

Ovom su prilikom dodijeljena i brojna priznanja za ostvarenje vrhunskih dostignuća u razvoju sporta te za doprinos u afirmaciji pulskog sporta, a laureati su Zdenko Mitar, Marino Derossi, Josip Nadenić i Ivan Martinčić.