Novosti

27/03/2015

Projekt "Mandrač"- klupa kao početak otvaranja Velog Vrha moru

Danas je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci prisustvovala ocjenjivanju maketa klupa koje su oslikali vrijedni učenici OŠ Veli Vrh, a koja označava početak projekta "Mandrač."

Ocjenjivanju je uz zamjenicu gradonačelnika prisustvovala i ravnateljica OŠ Veli Vrh Karmen Kranjec, profesorica likovne umjetnosti Roberta Weissman Nagy, Patrizia Milani ispred Lions cluba, Edo Ramić ispred udruge "Mandrač" i Barbara Lupetina kao predstavnik roditelja. Zamjenica gradonačelnika pohvalila je ideju i poželjela puno uspjeha i dobrih projekata koji potiču kreativnost, a imaju funkciju uljepšavanja grada.

Projekt "Mandrač" pokrenut je na inicijativu  pulske umjetnice Roberte Weissman Nagy i bivše učenice OŠ Veli Vrh Petre Kancijanić. Osmišljen je na način da se oživi lučica Mandrač nasuprot željezničke stanice gdje su se vezivale batane, pasare i mali ribarski brodovi. Projekt započinje postavljanjem prve klupe oslikane dječjim radovima u lučicu početkom travnja, a završava postavljanjem još dvije klupe u lipnju. Ipak, svi okupljeni složili su se da će nastaviti s novim idejama i sadržajima koji obogaćuju životni prostor  stanovništva Velog Vrha.

Za realizaciju projekta zaslužni su Grad Pula,  ispred Lions cluba Patrizia Milani, Udruga "Mandrač" i   Final - dekor d.o.o.