Novosti

30/03/2015

Održani Info dani 2015. Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva

U razdoblju od 25.- 27. ožujka 2015. godine, u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i u suradnji sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Istarske županije, te Grada Pule održani su Info dani 2015u pulskoj Zajednici Talijana- Circolu.

U tri dana održan je vrlo bogat program koji je bio namijenjen svim organizacijama civilnog društva, jedinicama lokalne područne i regionalne samouprave, obrazovnim ustanovama, te svim zainteresiranim pojedincima. Teme su bile raznolike, od  umrežavanja na području zdravstva i socijalne skrbi, do programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport,a bilo je riječi i o modelima samofinanciranja udruga te su na tu temu održane prezentacije primjera dobre prakse.

Zaključak koji se mogao donijeti na Info danima 2015. je nužnost umrežavanja općina, gradova, županije, škola, vrtića, sveučilišta i udruga. Organizacije civilnog društva su veliki resurs sa puno potencijala kojeg treba staviti u funkciju. Udruge moraju postati još aktivnije u pronalaženju dodatnih sredstava koje će kroz aktivnosti plasirati u svojoj zajednici, jer jedino zajedno možemo napredovati i razvijati se na održiv i društveno prihvatljiv način.