Novosti

01/04/2015

Objavljeni prvi izvođači 13. Seasplash festivala

Izašla je prva objava izvođača koji će nastupati tijekom sretnog, 13. izdanja Seasplash festivala, ujedno četvrtog u nizu od kada se vratio u okrilje jedinstvene i magične lokacije štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule. I ovom prilikom pokušalo se zadovoljiti široki spektar glazbenih stilova, od tradicionalnih do modernih, uključujući imena od antologijskih, preko aktualnih koji u minulom razdoblju bilježe zamjetne uspjehe, do pojedinih koji predstavljaju svježe i nadolazeće snage.

Inner Circle, porijeklom s Jamajke, jedna je od najcjenjenijih reggae grupa na svijetu i to s dugačkim nizom uspješnih projekata koji započinju još sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. S dva osvojena Grammyja i unikatnim zvukom koji stapa specifičan jamajčanski ritam s izuzetno energičnom izvedbom ovaj bend uspio je nadići tradicionalne reggae okvire i privući masovno zanimanje slušateljstva diljem svijeta.

Izuzetno zaslužni za pokretanje te s velikim doprinosom u očuvanju Roots kulture na mančesterskoj reggae sceni, Nucleus Rootssviraju, snimaju i izdaju vrhunsku Roots glazbu posljednjih osamnaest godina. Grupu je na pepelu legendarnog punky-reggae benda Community Charge osnovao svestrani glazbenik Paul Lush, a veliku podršku i hvalospjeve primili su od brojnih kolega od kojih se izdvajaju sound systemi poput Aba-Shant-I & Iration Steppers .

Već preko 3 desetljeća, glazba koju nam donosi Jah Freeje puna masnih basseva, uzbudljiva i neuhvatljiva! Jasnog pogleda, usmjerenog prema Babilonu, on pruža ljubav i potiče aktivne vibracije na žarištima međuljudske solidarnosti: od skvotova i klubova, preko protestnih marševa do transcendentnih svečanosti festivala.

Nemanja Kojić, poznatiji pod umjetničkim imenom Hornsman Coyote, srpski je reggae izvođač, trombonist, pjevač i frontmen reggae-metal grupe Eyesburn. Nakon uspješnih godina s Eyesburnom i nastupa diljem svijeta, započinje solo karijeru kao trombonist i pjevač na međunarodnoj reggae sceni i surađuje s mnogim poznatim producentima i glazbenicima. S grupom Soulcraft nastupa od 2013., a kako su svi članovi prekaljeni reggae glazbenici, uzbudljiv koncert je garantiran!

Ostale izvođače i dodatne informacije o 13. Seasplash festivalu možete vidjeti ovdje.