Novosti

02/04/2015

Vezivanjem šarene zastave obilježen Svjetski dan autizma

Djeca iz Dječjih Vrtića Pula danas su zajedno s djecom iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i članovima Udruge za autizam Istra, njih čak 400, simboličnim vezivanjem šarene zastave u mašnu obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Time se Pula našla među 14 gradova u Hrvatskoj koji su na prigodan način obilježili ovaj dan.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci kazala je kako Grad već niz godina sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu čime se želi skrenuti pažnja na ranu dijagnostiku i pravovremeni rad s djecom. "Mašna je simbol autizma, a mi na ovaj način želimo prenijeti poruku da se radi o djeci kojoj pristupamo s posebnom pažnjom", zaključila je Puh Belci.

Prema riječima ravnateljice DV Pula Marize Kovačević mašna simbolizira svjesnost o postojanju osoba s autizmom, a izrađena je od raznobojnih dijelova puzli čime se željelo istaknuti da je svako dijete različito. "U našem se vrtiću trenutno nalazi šestoro djece s autizmom koja nas svakoga dana nauče nešto novo", kazala je Kovačević te nadodala kako je važno djelovati prema motu "Živimo zajedno, ali s razlikama".